Om sebraer og sebraskinn | Ekte og sertifisert sebraskinn på lager i Norge
Sebraskinnene våre kommer fra sebraer som har levd i det fri i Namibia. Det foregår lisensjakt på sebra på samme måte som med norsk elgjakt.
nettbutikk, butikk, skinn, sebraskinn, kuduskinn, sprinbukkskinn, kudu, sebra, springbukk, springbok, zebra, sertifisert, lovlig, ekte, sebraskinnene
13
page-template-default,page,page-id-13,theme-bridge,bridge-core-2.4,cookies-not-set,woocommerce-no-js,,columns-4,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default
 

Om sebraer og sebraskinn

OM SEBRAER OG SEBRASKINN

Om sebraskinn

Hartmans fjellsebra

Hartmanns Fjellsebra er den sebraen som har det fineste skinnet fordi den lever oppe i fjellene istedenfor på den afrikanske savannen. Som alle andre sebraer har den et unikt mønster av svarte og hvite striper. De hvite feltene er ikke helt hvite, men har en del beige i seg. Dette er helt vanlig og slik sebraskinn er. Typen mønster er unikt for Hartmann. Alle Select Grade skinnene kommer med hode med man og hale.

 

Alle skinnene kommer fra dyr som har levd et naturlig liv i det fri.

 

Hver enkelt sebra er helt unik, siden mønsteret er som våre fingeravtrykk og er unikt for hver enkelt sebra. Hartmanns fjellsebra har ofte et flott brunskjær mellom de svarte stripene, som gir skinnet en ekstra fin glød. Hartmanns sebra holder til i vestre deler av Namibia og i Cape området i Sør-Afrika. De holder til i mindre grupper på 7-12 dyr istedenfor i store flokker slik som Burchells sebra som er den vanlige savannesebraen som lever i store flokker på den afrikanske savannen. De er gode klatrere og klarer seg fint i golde, bratte og tøffe områder.

 

Voksne Hartmans fjellsebraer har en kroppslengde på opp til 2,2 meter og en skulderhøyde på mellom 1 og 1,4 meter. De har en vekt på mellom 240 og 372 kg.

Hver enkelt sebra er helt unik, som et fingeravtrykk.
Kjøp sebraskinn nå.
Er det mye trafikk på skinnet vil det naturligvis miste hår raskere enn normalt. Forsøk å legge skinnet et sted der det ikke er så mye gangtrafikk, og spesielt trafikk med sko.

Kan jeg legge et sebraskinn på gulvet?

Noen sier at sebraskinn er for fine til å ligge på gulvet og at de må henge på veggen. Men det er ikke nødvendigvis noe problem å ha det på gulvet. Bare tenk over hvor du legger det, slik at det ikke går trafikk over det hele tiden. Et sebrateppe tåler fint å bli tråkket på, men jo mer trafikk det går over det, jo raskere blir det utslitt. Det som skjer over tid er at skinnet begynner å miste hår. Det kan skyldes flere ting, men mye slitasje og direkte sollys er ofte hovedårsaken til at skinn blir stygge.

 

Hva gjør jeg om deler av sebraskinnet krøller seg?

Det hender at spesielt beina krøller seg om skinnet har ligget sammenbrettet under lagring og transport. Det er enkelt å ordne ved å legge på et fuktig håndkle og legge det i press en stund. Ikke gjennomfukt skinnet, men gjør det mykt ved å fukte det lett.

 

Er det lov å kjøpe og eie et ekte sebraskinn?

Absolutt, ja. Ekte sebraskinn er en fullt lovlig handelsvare og selges over hele verden. Det kreves papirer på sebraskinn for å forhindre krypskyttere og andre i å felle sebraer ulovlig. Sebrajakt er regulert strengt, og hvert skinn følges av en kopi av eksporttillatelsen fra Namibiske myndigheter. Uten denne eksporttillatelsen kan ikke skinnet tas over landegrensen. Ulovlig sebrajakt straffes på samme måte som ulovlig elgjakt, om ikke strengere. Vi søker om og får eksporttillatelser for hver enkelt forsendelse av skinn vi sender til Norge slik at det er enkelt for deg som kunde å handle skinn. Som kunde trenger du ikke å tenke på papirarbeid.

Alle sebraskinn kommer med en eksporttillatelse

Hva gjør jeg hvis sebraskinnet mitt mister hår?

Sebraskinn mister normalt en del hår. Det er veldig synlig med de hvite hårene mot de svarte. Noen ganger er hårtapet ekstra stort og du lurer på hva som er grunnen til det. Se etter årsaken til at sebraskinnet mister mer enn vanlig mye hår. Det skyldes oftest insekter. Forsøk å fjerne insektene permanent, men unngå å spraye insektgift direkte på skinnet da dette kan ødelegge det ved at det tørker og hårene løsner enda raskere. Dersom det er insekter bør du kontakte en skadedyrspesialist.

 

Noe som kan hjelpe dersom det ikke er insekter som er grunnen til at hårene på skinnet løsner, kan det være godt å huske på at støvsuging forårsaker mer hårtap enn risting. Så å riste sebraskinnet framfor å støvsuge det er en fordel. For all del, ikke bruk tepperenser på et sebraskinn.

 

For å få et sebraskinn til å vare så lenge som mulig kan det være en fordel å rengjøre det minst ukentlig ved å riste det og å sende det til profesjonell rensing årlig. Sørg for at renseriet vet hva de gjør og kan garantere for at det gjør en skikkelig jobb. Profesjonelle vet hvilke kjemikalier som skal brukes og ikke brukes på sebraskinn, og sørger for at de ikke skader skinnet. Når du rengjør sebraskinnet selv, sørg for å børste det med hårene – aldri mot hårretningen. Det vil brekke hår og forårsake hyppig hårtap.

 

Avles sebraer opp bare for skinnet?

Nei. Skinnene kommer fra dyr som lever i det fri. Det er regulert kvotejakt på sebra akkurat på samme måte som med norsk elg. Kjøttet blir brukt til mat akkurat som med kveg, elg og andre dyr. Sebra blir ikke alet opp som pelsdyr, og de blir ikke jaktet på bare for skinnet sin del. Sebra, antilope, kudu og oryx står på menyen på mange restauranter rundt omkring i verden, men spesielt i Sør-Afrika og Namibia og andre afrikanske land. Jakten på disse er strengt regulert og det utstedes et begrenset antall fellingstillatelser årlig.

 

Handelen med disse skinnene er regulert under Cites 2-regelverket. Alle skinnene vi formidler kommer fra sebraer som er lovlig beskattet som ledd i naturforvaltningen. Det er kvotejakt på sebra akkurat på samme måte som med norsk elg, og du finner sebrabiff på mange av de bedre restaurantene i Namibia og Sør-Afrika. Så sebraskinn kommer IKKE fra pelsdyrindustrien, men sebraene skinnene kommer fra har levd fritt på den afrikanske savannen og i fjellene i Namibia. Sebraer, kuduer og antiloper felles under normal jakt som er tilsvarende elgjakt.

Alle skinnene kommer fra dyr som har levd i det fri.

Hvor stort er vanligvis et sebraskinn?

Skinnene har en omtrentlig bredde på 150 cm over midten. I tillegg vil beina stikke ut omtrent 40-50 cm på hver side. Total bredde vil følgelig være omtrent 2,5 meter. Lengden er omtrent 2,5 meter fra hode til bakenden, pluss halen på omtrent en halv meter, så omtrent 3 meter total lengde. Alle skinn har man (manke), og ørene er sydd flatt på hodet. Alle skinn har også hale. De vil variere litt i størrelse, men ikke veldig mye fra dette. Skinnene vi selger har ikke filt under. Men dette kan bestilles om ønskelig.

Tips til å vedlikeholde et sebraskinn

Kjendis og sebra
Angelina Jolie på sebraskinn

Hvordan skal jeg vedlikeholde et sebraskinn så det holder seg fint i mange år?

Når du investerer penger i en spesiell og unik luksusartikkel som et ekte sebraskinn er, bør du ta godt vare på det, som om det var et kostbart persisk teppe. For hvert skinn er helt unikt. Sebratepper er et element fra det ville og tidløse, og kan forvandle rommet du har det i fra helt vanlig til noe helt spesielt. Det har en klassisk appell og ser bra ut i ethvert hjem og ikke minst på hytta. Jeg har sett et par ekstraordinære flotte kjøkken på Hafjell med sebraskinn på skifergulvet, og det gjorde seg virkelig.

 

Godt vedlikehold får et sebraskinn til å bevare gløden i generasjoner

Først og fremst bør det normalt renhold til. Det vil si at det bør rengjøres ukentlig med vanlig støvsuging, eller ved å tas ut og ristes. Det bidrar til å holde smuss, sand og støv borte fra sebraskinnet ditt. Dermed reduseres friksjon og sliteskader på skinnet.

Hva om jeg søler på sebraskinnet mitt?

Om du har sølt noe på sebraskinnet må det fjernes umiddelbart. Ikke vent til det tørker. Bruk en lett fuktig klut som du har vridd godt opp eller mild tørrskum møbelrens og en myk vaskeklut. Ikke bruk sterke kjemikalier, mye vann eller en grov klut. Unngå skrubbing, da dette kan skade huden. Bare stryk av det du har sølt på det, alltid medhårs. Dyrehuder inneholder naturlig en del fettstoffer som gjør at det du søler på det legger seg oppå til å begynne med, så nøkkelen er å fjerne det raskt og forsiktig. La det lufttørke etter at du har rengjort det, eventuelt legg på et tørt håndkle for å suge opp eventuell fuktighet. Aldri tørk med varmeovn eller hårføner. Vi har sølt rødvin på sebraskinn og fjernet det med letthet uten at det er synlige merker etter det.

Det er ikke noe problem å ha et sebraskinn liggende på gulvet

 

For all del: ALDRI vask det ved å fukte hele eller deler av teppet. Det vil da kunne krympe og bli ødelagt. Men om sebraskinnet har en krøll eller brett etter lagring/transport kan du fukte lett der det er brettet og legge det i press for å rette det ut.

 

Unngå å ha teppet liggende i direkte sollys, da dette vil aldre og svekke skinnet mye raskere enn nødvendig. Det vil være en fordel å ha skinnet på mindre trafikkerte områder av gulvflaten eller på veggen for å unngå unødvendig slitasje. Om det ligger i en gang vil det naturligvis vare kortere enn om det ligger litt på siden av naturlig gangbane i en stue eller oppholdsrom.

Tar du godt vare på sebraskinnet ditt vil det vare i flere generasjoner og det vil holde sin verdi. Et gammelt sebraskinn er fremdeles en kostbar handelsvare i motsetning til de fleste andre skinn som ikke har like stor verdi etter at det er brukt.

 

Har du spørsmål om vedlikehold av skinn, ikke nøl med å kontakte oss. Sjekk også siden med ofte stilte spørsmål der vi legger ut svar på spørsmål vi får etterhvert som de kommer inn. Det er forskjellige spørsmål som dukker opp nå og da og vi forsøker så godt vi kan å undersøke ting og komme med gode svar som vi publiserer her på sebraskinn.no.

Kjøp sebraskinn nå.