Vedlikehold og rengjøring av sebraskinn - enkle tips og råd
Sebraskinn.no er en norsk nettbutikk som forhandler lovlige og sertifiserte skinn fra sebra, kudu og springbukk. Og selvfølgelig zebra.
sebraskinn, sebra, zebra, zebraskinn, skinn, skinnene, teppe, tepper, kudu, springbukk, springbok, bukk, spring, afrika, Africa, afrikansk, kunst, svart-hvitt, svart-hvit, b&w, black and white, black, white, svart, sort, hvit, hvitt, interior, zebrarug, rug, teppene, gave, julegave, gaver, gaveideer, ide, gavene, hytta, hytte, hytten, zebras, interior, interiør, design, interior design, home, cabin, sebraer, sebraene, zebras, zebrateppe, zebraskinn
28
page-template-default,page,page-id-28,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Vedlikehold av skinn

Hvordan skal jeg vedlikeholde et sebraskinnsteppe så det holder seg fint i mange år?

Kan sebraskinn ligge på gulvet?

 

Når du investerer penger i en spesiell og unik luksusartikkel som et ekte sebraskinn er, bør du ta godt vare på det, som om det var et kostbart persisk teppe. For hvert skinn er helt unikt. Sebratepper er et element fra det ville og tidløse, og kan forvandle rommet du har det i fra helt vanlig til noe helt spesielt. Det har en klassisk appell og ser bra ut i ethvert hjem og ikke minst på hytta. Jeg har sett et par ekstraordinære flotte kjøkken på Hafjell med sebraskinn på skifergulvet, og det gjorde seg virkelig.

Stue i lyse toner, med svart gulv og sebrateppe. Legg merke til statuen.
Aldri vask et sebraskinn ved å gjennomfukte det!

Her er noen tips til å vedlikeholde sebraskinnet ditt

Godt vedlikehold får det til å beholde sin skjønnhet og varer i mange år. 🙂

Først og fremst bør det normalt renhold til. Det vil si at det bør rengjøres ukentlig med vanlig støvsuging, eller ved å tas ut og ristes. Det bidrar til å holde smuss, sand og støv borte fra sebraskinnet ditt. Dermed reduseres friksjon og sliteskader på skinnet.

Om du har sølt noe på det, må det fjernes umiddelbart. Ikke vent til det tørker. Bruk vann eller mild tørrskum møbelrens og en myk vaskeklut. Ikke bruk sterke kjemikalier eller en grov klut. Unngå skrubbing, da dette kan skade huden. Bare stryk av det du har sølt på det. Dyrehuder inneholder naturlig en del fettstoffer som gjør at det du søler på det legger seg oppå til å begynne med, så nøkkelen er å fjerne det raskt og forsiktig. La det lufttørke etter at du har rengjort det. Ikke tørk med varmeovn eller hårføner. Vi har sølt rødvin på sebraskinn og fjernet det med letthet uten at det er synlige merker etter det.

Det er ikke noe problem å ha et sebraskinn liggende på gulvet

Tar du godt vare på sebraskinnet ditt vil det vare i flere generasjoner og det vil holde sin verdi. Et gammelt sebraskinn er fremdeles en kostbar handelsvare i motsetning til de fleste andre skinn som ikke har like stor verdi etter at det er brukt.

Har du spørsmål om vedlikehold av skinn, ikke nøl med å kontakte oss. Sjekk også siden med ofte stilte spørsmål der vi legger ut svar på spørsmål vi får etterhvert som de kommer inn. Det er forskjellige spørsmål som dukker opp nå og da og vi forsøker så godt vi kan å undersøke ting og komme med gode svar som vi publiserer her på sebraskinn.no.

For all del: ALDRI vask det ved å fukte hele eller deler av teppet. Det vil da kunne krympe og bli ødelagt. Men om sebraskinnet har en krøll eller brett etter lagring/transport kan du fukte lett der det er brettet og legge det i press for å rette det ut.

Unngå å ha teppet liggende i direkte sollys, da dette vil aldre og svekke skinnet mye raskere enn nødvendig. Det vil være en fordel å ha skinnet på mindre trafikkerte områder av gulvflaten eller på veggen for å unngå unødvendig slitasje. Om det ligger i en gang vil det naturligvis vare kortere enn om det ligger litt på siden av naturlig gangbane i en stue eller oppholdsrom.

Sebraskinn i klassisk stue.
Kjøp sebraskinn nå.