Spørsmål som ofte blir stilt om ekte sebraskinn. FAQ om sebra og skinn.
Sebraskinn.no er en norsk nettbutikk som forhandler lovlige og sertifiserte skinn fra sebra, kudu og springbukk. Og selvfølgelig zebra.
sebraskinn, sebra, zebra, zebraskinn, skinn, skinnene, teppe, tepper, kudu, springbukk, springbok, bukk, spring, afrika, Africa, afrikansk, kunst, svart-hvitt, svart-hvit, b&w, black and white, black, white, svart, sort, hvit, hvitt, interior, zebrarug, rug, teppene, gave, julegave, gaver, gaveideer, ide, gavene, hytta, hytte, hytten, zebras, interior, interiør, design, interior design, home, cabin, sebraer, sebraene, zebras, zebrateppe, zebraskinn
242
page-template-default,page,page-id-242,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ofte stilte spørsmål – FAQ

Ofte stilte spørsmål om sebraskinn, sebratepper og sebramønster

Sebraskinn i motemagasin.

Fotomodell med sebraskinn

 

Lurer du på noe om skinn, sebraer, sebraskinn eller interiør?

Her svarer vi på spørsmålene du måtte ha. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål, slik at vi kan svare på det og legge det ut her i spørsmål og svar-seksjonen vår.

Kan jeg legge et sebraskinn på gulvet?

Noen sier at sebraskinn er for fine til å ligge på gulvet og at de må henge på veggen. Men det er ikke nødvendigvis noe problem å ha det på gulvet. Bare tenk over hvor du legger det, slik at det ikke går trafikk over det hele tiden. Et sebrateppe tåler fint å bli tråkket på, men jo mer trafikk det går over det, jo raskere blir det utslitt. Det som skjer over tid er at skinnet begynner å miste hår. Det kan skyldes flere ting, men mye slitasje og direkte sollys er ofte hovedårsaken til at skinn blir stygge.

Hva gjør jeg om deler av sebrakinnet krøller seg?

Det hender at spesielt beina krøller seg om skinnet har ligget sammenbrettet under lagring og transport. Det er enkelt å ordne ved å legge på et fuktig håndkle og legge det i press en stund. Ikke gjennomfukt skinnet, men gjør det mykt ved å fukte det lett.

Er det lov å kjøpe ekte sebraskinn?

Absolutt, ja. Ekte sebraskinn er en fullt lovlig handelsvare og selges over hele verden. Det kreves papirer på sebraskinn for å forhindre krypskyttere og andre i å felle sebraer ulovlig. Sebrajakt er regulert strengt, og hvert skinn følges av en kopi av eksporttillatelsen fra Namibiske myndigheter. Uten denne eksporttillatelsen kan ikke skinnet tas over landegrensen. Ulovlig sebrajakt straffes på samme måte som ulovlig elgjakt, om ikke strengere. Vi søker om og får eksporttillatelser for hver enkelt forsendelse av skinn vi sender til Norge slik at det er enkelt for deg som kunde å handle skinn. Som kunde trenger du ikke å tenke på papirarbeid.

 

Sebraskinn på gulvet

Sebraskinn på gulvet

Sebraen min mister hår. Hva gjør jeg når sebraskinnet mitt mister hår?

Sebraskinn mister normalt en del hår. Det er veldig synlig med de hvite hårene mot de svarte. Noen ganger er hårtapet ekstra stort og du lurer på hva som er grunnen til det. Se etter årsaken til at sebraskinnet mister mer enn vanlig mye hår. Det skyldes oftest insekter. Forsøk å fjerne insektene permanent, men unngå å spraye insektgift direkte på skinnet da dette kan ødelegge det ved at det tørker og hårene løsner enda raskere. Dersom det er insekter bør du kontakte en skadedyrspesialist.

 

Noe som kan hjelpe dersom det ikke er insekter som er grunnen til at hårene på skinnet løsner, kan det være godt å huske på at støvsuging forårsaker mer hårtap enn risting. Så å riste sebraskinnet framfor å støvsuge det er en fordel. For all del, ikke bruk tepperenser på et sebraskinn.

 

For å få sebrateppet til å vare så lenge som mulig kan det være en fordel å rengjøre det minst ukentlig ved å riste det og å sende det til profesjonell rensing årlig. Sørg for at renseriet vet hva de gjør og kan garantere for at det gjør en skikkelig jobb. Profesjonelle vet hvilke kjemikalier som skal brukes og ikke brukes på sebraskinn, og sørger for at de ikke skader skinnet. Når du rengjør sebraskinnet selv, sørg for å børste det med hårene – aldri mot hårretningen. Det vil brekke hår og forårsake hyppig hårtap.

Er det mye trafikk på skinnet vil det naturligvis miste hår raskere enn normalt. Forsøk å legge skinnet et sted der det ikke er så mye gangtrafikk, og spesielt trafikk med sko.
Sebrabilde på soverom. Ikea-stil.

Sebrabilde på soverom. Ikea-stil.

I am test text for Image with text shortcode.

Avler dere opp sebraer, kuduer og andre dyr kun for skinnet?

Nei. Skinnene kommer fra dyr som lever i det fri. Det er regulert kvotejakt på sebra akkurat på samme måte som med norsk elg. Kjøttet blir brukt til mat akkurat som med kveg, elg og andre dyr. Sebra blir ikke alet opp som pelsdyr, og de blir ikke jaktet på bare for skinnet sin del. Sebra, antilope, kudu og oryx står på menyen på mange restauranter rundt omkring i verden, men spesielt i Sør-Afrika og Namibia og andre afrikanske land. Jakten på disse er strengt regulert og det utstedes et begrenset antall fellingstillatelser årlig.

 

Hvor store er sebraskinnene dere selger vanligvis?

Skinnene har en omtrentlig bredde på 150 cm over midten. I tillegg vil beina stikke ut omtrent 40-50 cm på hver side. Total bredde vil følgelig være omtrent 2,5 meter. Lengden er omtrent 2,5 meter fra hode til bakenden, pluss halen på omtrent en halv meter, så omtrent 3 meter total lengde. Alle skinn har man (manke), og ørene er sydd flatt på hodet. Alle skinn har også hale. De vil variere litt i størrelse, men ikke veldig mye fra dette. Skinnene vi selger har ikke filt under. Men dette kan bestilles om ønskelig.

Kjøp sebraskinn nå.